Mardin'in Mazıdağı ilçesinde av tüfeği ile yaralanan yavru köpek Kuzey’in tedavisi Sarıyer’de bulunan İstanbul Veteriner Tıp Merkezi’nde devam ediyor.

Tedavi için İstanbul'a getirilen yavru köpek, ilk müdahalenin ardından İstanbul Veteriner Tıp Merkezi’ne yönlendirilmişti. Yumuşak doku ve kemik enfeksiyonu bulunan Kuzey'in, yapılan müdahalelerle enfeksiyon riskinin ortadan kalktığı ifade edildi.

Saka: “Kuzey yürüyecek”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Veteriner Tıp Merkezi Veteriner Hekimi Tamer Saka, “Ön ayağını baston bacak gibi kullanacak. Arka ayak eklem bölgeleri sabit olduğu için yüzde 70-80 sağlam bir ayak gibi kullanacak. Yani bu operasyonlar bittikten, tedaviler sona erdikten sonra Kuzey hem yürüyebilecek hem koşabilecek. Yüzde 90 tamamen iyileşecek” diye konuştu.

Yavru köpek ameliyat edilecek

Yavru köpeğin kemiklerindeki iyileşme sürecine ilişkin konuşan Saka, "Ön taraf zaten kendini kurtardı, oraya herhangi bir operasyon seçeneğimiz şu an için söz konusu değil. Arka ayakla alakalı bir operasyon tercihimiz olacak. Onu da bir kemik grefiyle vücudun başka bir noktasından oraya kemik taşıyarak aradaki kayıplı bölgeye operasyonla yerleştireceğiz. Buradaki seçeneğimiz bu olacak. Büyüme plakları da devam ettiği için o kemik, normal arka ayak boyutlarında veya çok daha milimlik kısalmalarla devam edecek” dedi.