Uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı hafta sonunda vatandaşlar sıcak havayı fırsat bilip Kısırkaya plajına akın ederken, denize girmenin yasak olduğunu belirten uyarıları dikkate almadılar.

İki ayın ardından kısıtlamanın olmadığı ilk Pazar günü çok sayıda vatandaş Sarıyer'deki Kısırkaya plajına geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren plaj dolmaya başladı. Çok sayıda vatandaş 'Denize Girmek Tehlikeli ve Yasaktır' uyarısının yer aldığı tabelaya rağmen denize girdi. Denize girenler ve plajda güneşlenenler olduğu gibi gitar çalıp şarkı söyleyenler de vardı.

"CANIMIZA YETTİ KENDİMİZİ SAHİLE ATTIK"

Arkadaşlarıyla plaja gelen ve gitar çalan Ozan Akkurt, "Bu zor sıkıntılı günler canımıza yetti. Kendimizi sahile attık. Biraz nefes almayı, birazcık hayatı normal yaşamayı, eski hallere dönmeyi özledik. Kağıthane'den saat 11 gibi geldik. Corona virüsten dolayı fazla durmayı düşünmüyoruz. Bir, iki saat takılıp gitmeyi düşünüyoruz. İster istemez tedirginlik var. Fazla da denizde durmuyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ