Çayırbaşı Mahalle Muhtarı Faruk Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlar ile STK'ların Ramazan ayında mahalledeki ihtiyaç sahibi aileler için yeteri kadar yardım yapmadığı gerekçesiyle aracını satılığa çıkardı. Özdemir, elde edeceği gelir ile söz konusu ailelere ayni ve nakdi yardımda bulunacak.

Sarıyer'in en düşük gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerden biri olan Çayırbaşı'nda, muhtar Faruk Özdemir'den dikkat çeken bir hamle geldi.

"BİZİ ZOR GÜNLERDE UNUTANLARI BİZ UNUTMAYACAĞIZ"

Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi hariç kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere birçok STK'lardan söz verilmesine rağmen mahalledeki ihtiyaç sahipleri için yardım gelmediğini belirten Muhtar Özdemir, "Kurum ve kuruluşlar mahallemize destek vermedi. Ayrıca siyasi partilerin de desteğini göremedik. Dernek ve vakıflar sadece yandaşlarına yardım ediyor. Mahalle sakinlerinin Ramazan ayında biraz da olsa rahat ettirebilmek, her eve erzak kolisi verebilmek için Sarıyer'in her bölgesinden bizzat giderek yardımlar topladım. Bu yardımları dağıtmak için kullandığım aracımı da satılığa çıkardım. Devletten en fazla sosyal yardım alan mahalle burası. Bu da mahalle sakinlerinin çektiği ekonomik sıkıntının en büyük göstergesidir. Bizi bu zor günlerde unutanları ve destek vermeyenleri biz unutmayacağız" dedi.

Kaynak: Simashaber

SARIYER POSTA GAZETESİ