Kağıthane Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde 30 bin kase aşureyi vatandaşlara ikram etti.

Kağıthane Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da devam ettirdi. Kağıthane Meydanı’nda öğle saatlerinde gerçekleşen programda alanı dolduran binlerce vatandaşa ‘Ay yıldız’ve ‘Kalbimiz Kağıthane’ motifli aşureler dağıtıldı. Aynı anda farklı noktalarda da yapılan dağıtımlarla 30 bin kase aşure vatandaşlara ikram edildi.

Program, Muharrem Ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesi için edilen duayla başladı. Duaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve beraberindekiler kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Birlik ve beraberliğin simgesi Muharrem ayında dağıtılan aşureler ilçe sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı.

Başkan Öztekin programda,”Bakınız bugün aşureyi en az 10 farklı sebze ve meyveyle pişirdik. Farkı tatlar bir araya geldi ve ortaya harika bir lezzet çıktı. Aşure bize bir şeyi öğretiyor. Farklılıklarımız olabilir. Fikirlerimiz, memleketlerimiz, dillerimiz farklı olabilir. Ama bir araya gelirsek, birlik olursak, ahenk içinde olursak, birlikte aşure lezzetinde yaşarız. Muhabbetimiz de arkadaşlığımız da komşuluğumuz da tatlı olur”dedi.