İstanbul Valiliği başkanlığında kurulan Kurban Komisyonu tarafından kurban satış ve kesim yerlerine yönelik yapılan denetlemelerde Sarıyer Belediyesi tam not aldı.

Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Sarıyer Belediyesi, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan tarafından örnek gösterildi.

Ekipler koordineli çalıştı

Sarıyer Kaymakamlığı Kurban Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda bu yıl satış ve kesime izin verilen Maden ve Ayazağa Mahallesi’nde kurulan 65 çadıra yaklaşık 900 büyükbaş, 1750 küçükbaş hayvan girişi sağlandı. Günler öncesinden çadırların kurulduğu satış alanında Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Makine İkmal ve Ulaşım Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü görev aldı. Temizlik ve hijyenin önemli olduğu alanda günde 3 kere ilaçlama ve dezenfekte işlemi yapılırken, genel temizliğin yanı sıra çöplerde düzenli olarak alındı. Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci gününde koordineli olarak çalışan ekipler vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesini sağladılar.

Kaçak kesim yapanlara ceza

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan kurban yakalama ekipleri, çağrı merkezine gelen ihbarları değerlendirerek kaçan kurbanları kısa sürede yakaladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli çalışan Zabıta ekipleri ise kaçak kesim yapılan vatandaşlara ceza kesti. Geçtiğimiz yıllarda 33 ayrı kriterin denetlendiği çalışmalarda 100 üzerinden 97 puan alan Sarıyer Belediyesi Kurban Kesim alanı, gerek hijyen şartları, gerekse eğitimli, donanımlı hazır personeli ve aldığı tedbirlerle takdir toplamayı başarmıştı.

Mezarlıklara ücretsiz ulaşım

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda mezarlıklara ücretsiz sefer düzenledi. Özellikle yaşlı ve engelli bireylerin herhangi bir sorun yaşamadan mezarlıklara ulaşabilmesi için yapılan seferler arife günü başladı. Sarıyer Merkez Mahallesi ve Hacıosman Metro İstasyonu durağından 10.00 ile 17.00 saatleri arasında saat başı ring yapıldı.

SARIYER POSTA