İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sarıyer’in de aralarında bulunduğu İstanbul’da görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

Şişli'de bulunan bir otelde düzenlenen öğle yemeğine, muhtarların yanı sıra İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

“SARIYER AYRI GÜZEL”

Programda konuşan Vali Ali Yerlikaya, “İstanbul'da 39 ilçemiz, 961 mahallemiz bulunuyor. Şile'den Silivri'ye, Fatih'ten Üsküdar'a, Tuzla'dan Sarıyer'e, tüm ilçelerimiz ve her bir mahallemiz ayrı güzel. Bu şehri sizlerle birlikte yönetiyoruz. Her mahallemize gözümüz gibi bakıyoruz. Sizler, devletimizin milletimize en yakın olduğu yerde mahalledesiniz. Halkımızın bir derdi mi var? İlk koştukları makam sizsiniz. Sizler, devletimizin eli ayağı olduğu kadar aynı zamanda aklı ve kalbisiniz” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yerlikaya, “İstanbul'umuza hizmet eden 821 beyefendi muhtarımız var. Muhtarlık gibi zor ve meşakkatli bir göreve talip olan ve seçilen 140 hanımefendi muhtarlarımız var. Türkiye'de kadın muhtar sayısının en yüksek olduğu il İstanbul. İstanbul'da kadın muhtarlarımızın oranı yüzde 15. Bu oran Türkiye ortalamasının 7 katı. Bundan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

SARIYER POSTA