Elektrik ticaretinde ileri tarihli işlemlerin yapılmasına imkan sağlayacak Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) açılış töreni, Sarıyer'de bulunan EPİAŞ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti.

Törene; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve çok sayıda iş insanı katıldı. Açılış konuşmalarının ardından dijital butona basılarak açılış yapıldı.

"RİSK YÖNETİMİ ARAÇLARINI GENİŞLETİYORUZ"

Üreticinin maliyet veya karlarını önden görmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Bakan Dönmez, 'Bizim makro bir bakış açımız var. Elektrik ve doğalgaz piyasalarında ürün miktarı ve sürelerini arttırarak, birçok üreticinin maliyet veya karlarını önden görmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İleriye doğru elektrik ve doğalgazda fiyat eğrileri oluşturarak, piyasanın kendi finansal öngörülebilirliğini oluşturmasını sağlıyoruz. Arz güvenliği tarafında da sıkışık dönemlerin önceden piyasa tarafından öngörülebilmesinin önünü açıyoruz. Hem üretici hem tüketici tarafında araç sayısını arttırarak, risk yönetimi araçlarını genişletiyoruz" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ