Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban vekâletlerinden elde edilecek etleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracak.

Kurban etlerinden elde edilecek kuşbaşı ve kıyma, konserve haline getirilerek Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.

“Paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız”

Kızılay Şube Başkanı Fatih Türk, “151 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Kızılay, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız” dedi.

“Destekler büyük önem taşıyor”

“Her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olan Kızılay’ın bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor” diyen Türk, “Bir kanaat önderi ve sorumlu bir gazeteci olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak. Bir yerine, çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu dönemde, Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız, gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İşte hesap numarası:

SARIYER POSTA