İstanbul Macar Kültür Derneği Kurucu Başkanı Dr. Erdal Şalikoğlu, Macar kültürünün tanıtımı için yaptığı çalışmalar nedeniyle Pro Cultura Hungarica Ödülüne layık görüldü. İstanbul Macar Kültür Merkezi’nde ödülü Büyükelçi Viktor Matis’in elinden alan Dr. Şalikoğlu, desteklerinden dolayı Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Macaristan’daki Türk toplumunun tanımış isimlerinden Dr. Erdal Şalikoğlu, Macar-Türk dostluk ve kardeşlik kültürlerini güçlendirmek adına yaptığı çalışmalardan dolayı ödüllerine bir yenisi daha ekledi. Daha önce Macaristan Liyakat Şövalye Haçı’nı alan Dr. Şalikoğlu şimdi de Pro Cultura Hungarica ödülünü alan 3. Türk oldu. İki kültür arasında karşılıklı tanıma ve tanıtma faaliyetlerini yürüten Erdal Şalikoğlu; müzik, folklor, edebiyat alanında 30 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Şalikoğlu’nun; ayrıca iki dilde müzik albümü ve Macarcadan 16 yayımlanmış kitap çevirisi de bulunuyor.

SARIYER BELEDİYESİ’Nİ UNUTMADI

Çalışmalarında Sarıyer Belediyesi’nden büyük destek gördüğünü söyleyen Erdal Şalikoğlu, aldığı ödülden dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Müzik, edebiyat, dans alanlarında hem icraat hem de tanıtım organizasyonları yaptım. 16 kitabım var. Çalışmalarımın daha fazlasını yapmak için kararlıyım. 30 yıldır konserler verdim. Macarlara bağlama çalmayı, türkü söylemeyi öğrettim. Bende Macarca türkü söylemeyi öğrendim. Bu işe Sarıyer Belediyesi çok büyük destek verdi. Çok sayıda etkinliğimiz için mekan ve konaklama için yardımcı oldu. Çok teşekkür ederim."

SARIYER POSTA GAZETESİ