Efsane kaleci Rüştü Reçber, Fatih Terim hakkında ağzına geleni söyledi: Yabancı olayıyla Türk futbolunun tabanına dinamit koydular. Artık futboldan elini ayağını çekmesi lazım.
Türk futbolunun efsane isimlerinden Rüştü Reçber, Milli Takımlar  Futbol Direktörü  Fatih Terim hakkında zehir zemberek açıklamalar yaparken Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına da aday olacağını açıkladı.

İşte  Rüştü Reçber’in  Şalom Gazetesi'yle yaptığı röportaj şu şekilde:

"TERİM BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİN YAPTI"

Arda'nın Milli Takıma alınmama sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

"O tamamen  Fatih Terim'in başarısızlığını örtmek için kullandığı bir yöntem diyelim. Bu hareketle  Fatih Terim başarısızlığını Arda, Burak, Caner,  Hakan Balta gibi oyuncuların üzerine yıktı. Deve kuşu misali. Kafasını gömdü  Fatih Hoca ama her şeyin farkındaydı. Sonra hatasından döndü. Demek ki başarısız olan sensin, o çocuklar seni oraya kadar getirdi.  Fatih Hoca şu an başarısız olduğunu itiraf edemiyor.

"TERİM FUTBOLDAN UZAKLAŞMALI"

Fatih Terim'i son zamanlarda başarısız mı buluyorsunuz?

Kesinlikle başarısız. Şahsen futboldan uzaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Türk futbolundan uzaklaşmalı, elini ayağını çekmeli artık. Yaptığı her işe saygı göstermek, değer vermek lazım ama herkesin bir dönemi vardır. Herkesin ne zaman bırakacağını iyi bilmesi lazım.

"14 YABANCI DİNAMİTTİR"

Neden bırakması gerektiğini düşünüyorsunuz? Ego mu, taktiksel yetersizlik mi?

Günümüz futbol düşüncesinden uzak bir isim haline geldi. 14 yabancı olayını bu ülkenin başına saran kendisidir. O zamanlar söyledim, 14 yabancı Türk futbolunun tabanına konulmuş bir dinamittir. Bugün ortaya çıkıyor. Şimdi 14 yabancıdan nasıl kurtuluruzun hesabını yapıyorlar. Bunu çıkartan kimdir  Fatih Terim'dir.

Yabancı sayısının rahat bırakılmasına karşısınız o zaman?

Evet karşıyım. Zaten eskiden de oyuncu yetiştiremiyorduk şimdi hiç yetiştiremiyoruz. Ayrıca kulüpleri ciddi bir maddi yüke sokuyor bu yapı.

Büyük liglerin çoğunda bu sınırlama çok az, onlarla rekabet edebilmemiz açısından bu sınırlamanın rahat olması avantajımız olmaz mı?

TÜRK FUTBOLU YALANLAR ÜZERİNE KURULU

Bu son 14 yabancı kuralını neden çıkarttılar? Türk futbolcular çok para alıyor diye, yurt dışına daha çok Türk futbolcu gönderelim diye ve transfer pazarında çok daha fazla alternatif içinden seçim yapabilelim diye. Şimdi senin yurt dışına oyuncu gönderebilmen için altyapılarından oyunca yetiştirebiliyor olman lazım. Yetiştirebiliyor musun? Hayır. Türk futbolcusunun kazanacağı para düşecek dediler, düştü mü? Düşmedi. Yapılan transferler daha çok alternatif içerisinden seçiliyor doğru ama getirilen isimlere bakıyorum hepsi emeklilik çağına gelmiş isimler. Baştan sona yanlış bir 14 yabancı kuralı çıkarıldı. Türk futbolu maalesef yalanlar üzerine kurulu. Türk Futbol Zirvesi vardı, sırf bu yüzden katılmadım oraya. Cumhurbaşkanımız salondayken 3000 kişi vardı içeride. Cumhurbaşkanımız çıkınca sayı 300-400'e düştü. Oraya Cumhurbaşkanımızı görmeye mi, Türk futbolunu kurtarmaya mı gidiyorsun?

"RIDVAN DİLMEN OLMAZSA TFF'YE ADAYIM!"

Rıdvan Dilmen adaylığını açıkladı. O olmazsa ben koyacağım adaylığımı zaten. Seçiliriz veya seçilmeyiz ama neden bunu yapmak zorundayız biliyor musun? Yeni nesiller için. Yarın bana şunu soracaklar: Rüştü Reçber futbol oynarken ülke futboluna hizmet ettin ama futbol bittikten sonra neden yoksun? Neden bu kötü gidişe karşı mücadele etmedin? "Ettim" diyebilmek istiyorum. O yüzden Fatih Terim ve onun gibi 3-5 ismin daha ülke futbolundan çıkması gerektiğini söylüyorum. Onun için mücadele ediyorum."

http://www.sariyerposta.com