Sarıyer, balıkçılık sektöründe İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli semtlerin başında geliyor. Buna rağmen ilçede modern bir balıkçılar çarşısının olmamasına tepkiler giderek artıyor.

Gazetemizin geçmiş sayılarında da sıkça manşetlere taşıdığımız balıkçılar çarşısı, bir kez daha gündemde. İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda balıkçıların taleplerini dile getirdi.

“Sarıyer’i balık markası yapan oluşumları kaybettik”

Torlak, “Sarıyer ilçemizde balıkçılığın bir asırdan fazladır faal bir şekilde günümüze kadar devam ettiğini ve bundan sonrada devam edeceğini biliyoruz. Geçmiş yıllarda Sarıyer’i balık markası yapan oluşumları büyük bir oranda kaybettik. Her yıl ülkemizde artan balık talebinin artması ile birlikte askında daha çok önem vermemiz gereken balıkçılık yapılanması aksi gibi tamamen ters bir istikamette seyredip sonlandırılmıştır” dedi.

“Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”

“Geçmişte sahip olduğumuz balık çarşısını kaybettik” diyen Torlak, “Sarıyer’imize hareketlilik kazandıran balık mezatları kaldırıldı, birçok balık lokantaları kapandı, özetlemek gerekirse Sarıyer’imizin markası olan balığın yok olması için elimizden ne geliyorsa yaptık. Biz İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatifi olarak son 4 yıldır bu konuda bir yapılanma içine girilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Fakat ne yazık ki yapmış olduğumu bütün proje ve çalışmalar bürokratik engellere takılıp sonlandırılamamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Şükrü Genç’in ilgisi bizi ümitlendiriyor”

Torlak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu yıl yenilenen yerel seçimlerin ardından yeni bir hareketlilik kazanacağına inandığımız bu ortamda Belediye başkanımız Sayın Şükrü Genç’inde gösterdiği yakın alaka bizi balıkçılar olarak daha da ümitlendirmektedir.”