Yüzey temizleyicileri, yağ, kir, toz ve her türlü kalıntıların temizliği için olmazsa olmaz. Bu yüzey temizleyiciler farklı yapılarda üretiliyor. Krem ve sıvı formda bulunan bu yüzey temizleyiciler ise kullanıcının tercihi doğrultusunda alınıyor.

Krem formda olanlar daha etkili olsa da yüzeyden arındırmak daha zor olabiliyor. Bu nedenle sıvı yüzey temizleyiciler daha çok tercih ediliyor. Bunun yanı sıra yüzey temizleyicinin hangi alanda kullanıldığı da önemli. Ayrıca birçok farklı kullanım alanı için farklı yüzey temizleyiciler üretiliyor.

Yüzeyin daha geç kirlenmesini sağlar

Yüzey temizleyici çeşitlerinin amacı yüzeylerden yağ, kir, toz ve her türlü kalıntıları temizlemek. Bazı yüzey temizleyiciler içerisinde silikon bulunuyor. Silikonlu yüzey temizleyiciler nesnenin yüzeyinde bir tabaka oluşturur ve bu yüzeyin daha geç kirlenmesini sağlar. Bu nedenle yapılan temizlik daha uzun süre etkisini sürdürür.

Yüzey temizleyici alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Yüzey temizleyici alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususların başında öncelikle hangi yüzey temizleyici kullanılması gerektiği bilinir. Bu yüzey temizleyiciler çoğunlukla genel yüzey temizleyici olarak geçse de bazı ürünler özel alanlar için kullanılabilir. Fakat yüzey temizleyici için fazla bütçeniz yoksa genel kullanım amaçlı yüzey temizleyicilerden satın alarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Fakat her alanda farklı bir ürün kullanmak isterseniz banyodaki kireç, çelik ankastre, pas ve kirler için ayrı, mutfaktaki yağ ve kirler için ayrı ürünler tercih edebilirsiniz. Ayrıca ev içerisindeki ahşap yüzeyler için ayrı ahşap yüzey temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Bu ahşap ürünler içerisinde kapılar, dolaplar ve parkeler de bulunur.

Yüzey temizleyici fiyatları

Piyasada birbirinden farklı birçok yüzey temizleyici ürün bulunuyor. Bu yüzey temizleyici fiyatları da kullanıldığı alan, içeriği gibi faktörlere göre değişiyor. Özellikle içerisinde daha az kimyasal bulunduran yani organik olarak adlandırılan temizleyiciler diğerlerinde göre oldukça pahalı. Bazı özel amaçlı olan yüzey temizleyiciler de fiyatı etkiliyor. Ahşap yüzey temizleyicilerin fiyatları daha farklı olabilir. Bunun sebebi ise ahşaba zarar vermeyen, üzerinde kir tutunmasını geciktiren özel yapıda kimyasallar bulunması. Bu da fiyatını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle yüzey temizleyici fiyatlarını ürün kalitesi, markası, ambalajı, tasarımı ve şişe görünümü bile etkiler.

SARIYER POSTA GAZETESİ