Sarıyer Maslak’ta, bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, Çakıroğlu için 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

 Tamamlanan soruşturma kapsamında savcılık, Çakıroğlu için “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Kasten yaralama” ve “Hakaret” suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

6 sayfalık iddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, 6 sayfadan oluşuyor. İddianamede, Çakıroğlu’nun hemşire Ayşegül Terzi’nin yüzüne tekme atmak suretiyle yaraladığı ve doktor raporlarına göre Terzi’nin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde, hafif nitelikte yaralandığı belirtildi. İddianamede, olay günlerine ait kamera görüntülerinin ve tanık ifadelerinin dosyada yer aldığı anlatıldı.

 Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi bekleniyor

İddianamede şüpheli Çakıroğlu’nun “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Kasten yaralama” ve “Hakaret” suçlarını işlediği aktarıldı. Olaydan sonra tutuklanan şüpheli Çakıroğlu hakkında toplamda 2 yıl 7 aydan, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından Çakıroğlu’nun yargılanmasına başlanması bekleniyor.