Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sarıyer'de kurban kesecek olan vatandaşlar için acemi kasap ve kurban etinin nasıl saklanması gerektiğine ilişkin uyarılarda bulunan 42 yıllık kasap Uğur Yılmaz, Sarıyer Posta Gazetesi'ne doğru bilinen yanlışları anlattı.

Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşlar ibadetlerini yerine getirirken sonrasında da kurban etlerinin saklanmasına ilişkin kurallara uyması gerekiyor. Peki, kurban keserken nelere dikkat edilmeli?

İŞTE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Kurban Bayramı'nda kesilecek kurbanların etlerinin iyi bir şekilde saklanması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Bu konuda birçok doğru bilinen yanlışlar var. Bazı insanlar kesilen etleri dinlendirmeden dondurucuya koyuyor. Bu yüzden et yeteri kadar dinlemediği için zaman içerisinde bozulabiliyor. Aynı zamanda kokmaya da başlıyor. Bunların olmaması için öncelikle et yayılmalı ve üstü kapatılmalı. En az 2 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Akabinde de poşetleme ve dondurucuya koyma işlemi yapılmalı" ifadelerini kullandı.

ACEMİ KASAPLARA DİKKAT!

Acemi kasaplar hakkında uyarılarda bulunan Yılmaz, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da acemi kasaplar ile karşı karşıya kalmamız yüksek ihtimal. Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen tecrübesiz olmasına rağmen kurbanı ya kendi kesiyor ya da acemi bir kasaba kestiriyor. Aynı zamanda acemi kasaplar yüzünden kurbanlık hayvanlar da adeta eziyet çekiyor. Bu dinimiz açısından da çok büyük günah ve vebal. 42 yıllık kasap olmama rağmen kurban kesmiyorum. Herkes ehli olduğu işi yapmalı. Biraz daha fazla para kazanmak için hayvana eziyet edemezsiniz" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ