Tataristan’ın Milli Bayramı olan "Sabantuy", Sarıyer Life Park Qubbe Bahçe'de kutlandı.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanan Tatarların Milli Bayramı Sabantuy’a, bu sene Sarıyer ev sahipliği yaptı. Tataristan Cumhuriyeti Türkiye temsilciliği ile İdil Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Sarıyer Lıfe Park Qubbe Bahçe’de kutlandı. Gerçekleştirilen organizasyon ile İstanbul’daki Tatarlar bir araya geldi. Tatar halk şarkıları ve dansları ile coşkulu bir ortamda geçen Sabantuy kutlamalarında, spor oyunları ve geleneksel yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu.

“Hepinizin bayramı kutlu olsun”

Açılış konuşmasını yapan İdil Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülten Urallı, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği'ne ve Tataristan Ticaret Evi'ne teşekkür ederek konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul'da yaşayan Tatarlar olarak güzel ve eğlenceli bir kaç saat geçirmek üzere toplandık. Allah'tan size huzurlu günler diliyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun."

Gelecek için neşe ve umut

Sabantuy Bayramı etkinliklerine katılanlara teşekkür eden Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Ayrat Gataullin, "Doğanın uyanışını ve bahar dönemindeki ekin işlemlerinin bitişini simgeleyen Sabantuy Bayramı, bize gelecek için neşe ve umut getirmektedir. Bu etkinliğin organize edilmesi ve düzenlenmesi için desteklerinden dolayı Türk arkadaşlarımıza, Tataristan Ticaret Evi'ne, İdil Ural Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türkiye'de eğitim gören Tatar öğrencilere teşekkür ediyorum. Ayrıca burada düzenlediğimiz tüm ulusal etkinliklerimizde gösterdikleri aktif yardım ve desteklerinden dolayı Rusya Federasyonu ve Türkiye Başkonsolosluğu'na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.