Rumeli Kavağı Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı Devleti öncesinden bu yana var olduğu tahmin edilen mezarlığın son hali içler acısı. Mahalle Muhtarı Sinan Demirci mezarlığın düzenlenmesi için İBB'ye dilekçe verirken, Sarıyer Posta Gazetesi'nin Yazarı İrfan Terzi bir an önce bu kötü görüntüye son verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı tarihi kabristanlıkta birçok tarihi simanın mezarının bulunduğu öne sürülüyor. Osmanlı dönemine ait olan ve aradan geçen yıllarda parçalanan mezar taşlarının üzerindeki yazılar ve şekiller gizemini hâlâ koruyor.

"KABRİSTANLIĞIN BAKIMSIZLIĞINDAN ÇOK UTANDIM"

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Rumeli Kavağı sakinlerinden İrfan Terzi, şunları söyledi: " İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı tarihi bir kabristanlık ilgisizlik nedeniyle harabeye döndü. Devrilen, çürüyen ağaçlar, çöpler ve yabani otlar mezarlığı atıl vaziyette bıraktı. Burada çok değerli ilim irfan sahibi insanların kabristanlıkta ebedi istirahatta olduklarına şahit oldum. Kabristanlığın bakımsızlığından çok utandım. Mahalle Muhtarımız Sinan Demirci buranın temizlenip, bakıma alınması için İBB’ye dilekçe verdi. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alınır."

SARIYER POSTA GAZETESİ