Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan tam kapanma öncesi vatandaşlar Sarıyer Semt Pazarı'na akın etti.

Son haftalarda artan corona virüs vakaları ve salgına bağlı ölümlerin ardından Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 29 Nisan saat 19.00 ile 17 Mayıs saat 05.00 arasında ülke genelinde tam kapanma kararı alındı.

SOSYAL MESAFEYİ YİNE HİÇE SAYILDI

Sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kala alışveriş ihtiyacını gidermek için pazara akın eden vatandaşların bazıları, sosyal mesafeyi yine hiçe saydı. İstanbul'un yüksek riskli iller listesinde yer almasına rağmen semt pazarındaki yoğunluk endişeye neden oldu. Sarıyer'deki birçok pazar yerinde mesafe kuralına uyulmazken, bazı esnafların ve vatandaşların da maskeyi çenesinin altına taktığı dikkatlerden kaçmadı.

ZABITADAN MESAFE UYARISI

Sarıyer Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri pazara maskesiz girişe izin vermezken, denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Pazarın girişinden sonuna kadar denetim yapan ekipler, vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ