Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz olan ailelere yapacağı kömür yardımının detayları belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...

Sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine gerektirmek amacıyla Sarıyer’de yardıma muhtaç ailelere destek verilmeye devam ediyor. Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın maddi imkanları kısıtlı olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yaptığı yardıma ilgi oldukça fazla.

Bu yıl bin 750 ton kömür dağıtılacak

Kış aylarında soğuk havadan korunmak için sobalarını yakacak olan binlerce aile, Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıtacağı kömür ile ısınacak. Vakıf bu yıl bin 750 ton kömür dağıtacak. Ayrıca yardım kapsamında kişi başına 700 kilodan 26 torba kömür verilecek.

Maksimum gelir ne kadar olmalı?

Kömür desteği almak için hanede yaşayanların kişi başına maksimum 483 TL gelirinin olması gerekirken, belirtilen meblağın üzerinde kazancı olanlar bu destekten faydalanamayacak. Ayrıca yardım için başvuruda bulunanların maddi geliri ile ilgili araştırma yapılacak. Destek için gereken şartlara uymayan ailelere kömür verilmeyecek.

SARIYER POSTA