Corona virüs salgını ülke genelinde yeniden artış gösterirken, her gün binlerce vaka ortaya çıkıyor. Vefat sayıları 70'in üzerinde seyrederken, bazı duyarsız vatandaşlar ise alışveriş için gittikleri Sarıyer Semt Pazarında sosyal mesafe kuralını hiçe saymaya devam ediyor.

Son haftalarda Covid-19 vaka sayısındaki artışın ardından yapılan kabine toplantısında bazı kısıtlamaların getirilmesi kararı çıkmıştı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı da valiliklere genelge göndererek, kısıtlamalar ile ilgili detayları paylaştı. Corona tablosu ülke genelinde ciddi boyutlara ulaşırken, Sarıyer'de kurulan halk pazarında ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değil.

İLÇE GENELİNDE BENZER GÖRÜNTÜLER

Özellikle tezgahların başında yoğunluğa neden vatandaşlar, dip dibe alışveriş yapmaya devam ediyor. İlçe genelinde kurulan birçok pazarda da benzer görüntüler mevcut. Son günlerde corona vakalarında yaşanan artışın ardından Sarıyer'deki bu görüntüler tedirginliğe neden oluyor.

ZABITADAN NEDEN YOK?

Sarıyer Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri daha önce pazara maskesiz girişe izin vermezken, denetimlerini de aralıksız sürdürüyordu. Fakat ekipler bu kez pazar girişinde yoktu. Pazarın önünde sadece demir bariyerler bulunurken, el dezenfektan makinesinin de kaldırılması dikkatlerden kaçmadı.

SARIYER POSTA GAZETESİ