Sarıyer'de Katar Caddesi'ndeki Alışveriş merkezinin otoparkında, otomobilin kapılarının kilitlemesini önleyen sinyal kesici cihaz kullanarak bir otomobilden 100 bin lira bulunan çantayı çaldıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.

İddialara göre, Birgealp, bankadan parasını çekti ve aracıyla Sarıyer'deki alışveriş merkezinin otoparkına geldi. 100 bin lirayı aracın ön koltuğuna beyaz bir poşet içine bırakan ve ona yaklaşıp AVM girişine sorarak onu oyalamaya başlayan kişiden, şüphelenmeyerek yolu tarif etti. Aracının kapısını kilitlediğini düşünüp AVM'ye girdi. Otoparka geri döndüğünde araç kapılarının açık olduğunu ve poşetteki paranın eksildiğini fark etti. Mağdur Birgealp, durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerinin araştırmaları sonucunda, şüphelilerin mağdurun lüks aracı ile bankadan para çekmesinin ardından takip ettiklerini belirledi. Şüphelilerin park edilen aracın uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemini sinyal kesici cihaz kullanarak etkisiz hale getirdikleri ve kilitlenmesini engelledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin mağdurun uzaklaşmasının ardından kapısını açtıkları otomobilde bulunan 100 bin liranın yarısını alarak kaçtıkları tespit edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kimliklerini tespit ettiği şüpheliler Zaza K.(45) ve Gıorgı P'yi (40) gözaltına aldı. Şüphelilerin yakalandığı araç ve evleri aranarak 18 bin lira para ile sinyal kesici cihaz ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Zaza Z. ve Gıorgı P. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise serbest bırakıldı.