Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ve Kireçburnu Mahalle Muhtarlığı işbirliği ile arama kurtarma tatbikatı gerçekleşti. AFAD tarafından eğitilen ve geçtiğimiz aylarda Sivil Savunma ekibinin bünyesine dahil edilen Şilan isimli arama kurtarma köpeği, tatbikat amaçlı saklanan bir çocuğu kısa süre içerisinde bulmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da ve çevre illerde meydana gelen depremler sonrası Sarıyer'deki binaların güvenirliliği bir kez daha sorgulanır hale geldi. Uzmanlar tarafından beklenen Marmara Depremi'nin gerçekleşme ihtimaline karşı afet öncesi arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Sarıyer Belediyesi ve Kireçburnu Mahallesi ortak bir tatbikat yaptı.

AFAD TARAFINDAN EĞİTİLDİ

Kireçburnu Mahallesi'ndeki bir inşaat sahasında gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatı kapsamında bir çocuk malzemelerin arasına saklandı. Ardından Şilan'a 'bul' komutu verilmesinin ardından sevimli köpek kısa süre içerisinde saklanan çocuğu buldu. Uzun bir süre AFAD tarafından eğitilen Şilan'ın çeşitli eğitimler almaya devam ettiği bildirildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ