Ankara'nın önde gelen avukatlarından Sezgin Özkan, genç hukukçuların düşük ücretler ve güvencesiz çalışma gibi pek çok sorunla boğuştuklarını dile getirerek, genç meslektaşlarının yaşadıkları ekonomik sıkıntıya dikkat çekti.

0-5 yaş meslek kıdemine sahip avukatların sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Özkan, “Baro siyaseti yapmadan, öncelikle genç meslektaşlarımızın ve stajyer avukatların ayakta kalabilmeleri için uğraş verilmesi gerekiyor. Kendi ofislerini açacak durumu olmayan genç arkadaşlarımız pandemi ve ekonomik krizle birlikte daha da zor durumda. Bazıları asgari ücretin dahi altında, sosyal hakları olmadan çalışıyor” dedi.

“Baroların sorumluluğu sadece ruhsat dağıtmak değildir” diyen Avukat Özkan, “Baronun temel görevi mesleğin saygınlığını korumak ve avukatların ortak sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaktır. Ülkemizde giderek daha da ağırlaşan ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak, barolar bu konuda üzerlerine düşen görevi 'sen, ben, o' demeden yerine getirmelidir” diye konuştu.

SARIYER POSTA