Sevgililer Günü öncesi çiçek mezatlarında yoğunluk yaşanıyor. Özel günde satmak üzere Sarıyer'de bulunan S.S. Florya Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ne çiçek satın almaya gelenler en iyi fiyattan alım yapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bu sene koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen Sevgililer Günü için satıcılara özel izin verildi. Bu sebeple satıcılar da pazar günü sevgililere satmak üzere çiçek satın almak için mezatlara akın ettiler.

"HAFTANIN HER GÜNÜ BORSA YAPIYORUZ"

S.S Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yazıcı, Sevgililer Günü satışlarından memnun olduklarını dile getirdi. Yazıcı, "Sevgililer günü yaklaştığı için bugün buradaki en ateşli günlerden biri. Burada çiçekler açık arttırma ile satılıyor ve inşallah alıcılarına da ulaşacak. Sevgililer Günü için en çok tercih edilen çiçeklerden biri de kırmızı gül. Satışlardan memnunuz, herkesin yüzü gülüyor. Satışlar pandemide yüzde 50 düşmüştü ama şimdi haftanın her günü borsa yapıyoruz. İnşallah daha iyi olacak, herkesin yüzü gülecek. Üreticilerimiz sevgi üretiyor" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ