Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23-26 Nisan tarihleri arasında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağına ilişkin açıklamasının ardından Sarıyerliler alışveriş için pazara akın ederken, Sarıyer Semt Pazarı en kalabalık günlerinden birini yaşıyor.

Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta 4 güne çıkarıldı. 23-26 Nisan tarihleri arasında evlerinden çıkamayacak olan Sarıyerliler de ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla pazara yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KURALLARA UYDU

Çarşamba günleri kurulan Sarıyer Semt Pazarı’na alışveriş için giden vatandaşlar 4 günlük gıda ihtiyaçlarını temin etti. Pazara gidenlerin büyük bölümü kurallara uyarken, bazı vatandaşlar ise yine yasak dinelemedi. Sarıyer Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri pazara girmek isteyen bir vatandaşta maske olmadığını görünce uyardı. Kendisinin 62 yaşında olduğunu söyleyen yaşlı adam, kanser olduğunu ve bu yüzden kendisine maske verilmesini istediğini söyledi. 65 yaş kuralının dışında kronik hastalarının da dışarıya çıkmasının yasak olduğunu belirten ekipler, eve itmesi yönünde uyarıda bulundu.

YASAĞA SAATLER KALDI

Türkiye'de 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkmak yasaklandı. Belirtilen illerde sokağa çıkma yasağı bu gece 23 Nisan saat 00.00 itibariyle başlayacak ve 26 Nisan Pazar gece 23.59 itibariyle son bulacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ