Sarıyerli üretici kadınlar, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Sarıyer Belediyesi'nin standını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 6 maddelik öneri raporu sundu.

CHP’li belediyeler tarafından düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nin açılışını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Sarıyer Belediyesi'nin standını ziyaret etti. Sarıyerli üretici kadınlardan çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, kendisi için hazırlanan 6 maddelik öneri raporunu da okudu. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, iyileştirilmesi için bir rapor hazırlayan kadınlar, vergi yasalarına ve yerel yönetimler ile kamu kuruluşlarının kooperatiflerle iş birliği içinde olması gerektiğine de değindi.

Çalışmalar hakkında bilgi aldı

Kılıçdaroğlu, Sarıyer’de köyler bölgesinde yapılan tarımla ilgili Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten ve üretici kadınlardan bilgi aldı. Tarımsal kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler sloganıyla düzenlenen zirve için bir rapor hazırlayan Sarıyerli girişimci kadınlar taleplerinin yer aldığı manifestoyu Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştı. “S.S. Sarıyer Mahalle ve Köyleri Kadın Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” adıyla kurulan ve kadınları güçlendirmek amacıyla çalışmalarını yürüten üretici kadınlar tarım zirvesinde göz önüne alınması gereken maddeleri tek tek dile getirdi.

SARIYER POSTA