19 Ekim Muhtarlar Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl farklı olarak Cumhuriyet Haftası kutlamalarına denk gelen günde muhtarlardan oluşan koro, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek, kulakların pasını sildi.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama programına; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı.

"Muhtarlık, halkın devlet kapısıdır"

Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, "Muhtar iyi bir sırdaş, iyi bir dost ve iyi bir arkadaştır. Devlet ve millet arasında köprü görevi görür. Muhtarlık, halkın devlet kapısıdır. Her ne kadar yeni kararlarla görevleri azalmış olsa da halkın yaşamın her alanında varız. Özellikle pandemi döneminde belediye ve kaymakamlıkla işbirliği içerisinde yaptığımız hizmet yadsınamaz. Vefa gruplarıyla birlikte yardım için her eve koştuk" dedi.

"Bir yanı millet, bir yanı devlet"

Program öncesi bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, "Bir yanı millet, bir yanı devlet, demokrasinin temel taşı ve vatandaşla devlet kurumları arasında köprü olan muhtarlık müessesesi, Sarıyer'de kaymakamlıktan belediyeye kadar tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla en iyi şekilde icra ediyor. İstanbul genelinde bu görevi başarıyla yürüten ilçelerin de başında geliyor. 2009 yılında Sarıyer Belediyesi'nin yönetimini aldığımız günden bu yana aralıksız bir şekilde muhtarlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Bu anlayışla Cumhuriyetimizin vazgeçilmezlerinden olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiler

Kutlama etkinlikleri eğlenceli anlara sahne oldu. Bahçeköy Kemer Mahalle Muhtarı Fulya Bayram, Garipçe Muhtarı Elvan Aslan, Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, Kısırkaya Muhtarı Nurcan Kocaer, İstinye Muhtarı Recep Alkan, Reşitpaşa Muhtarı Engin Manav ve Bahçeköy Yenimahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz, Cemil Sağyaşar'ın yönettiği koroda birbirinden güzel şarkılar söyledi. Muhtarların performansı dinleyiciler tarafından büyük beğeni alırken, konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Ardından Sarıyer Belediyesi Korosu'nu da çalıştıran Mustafa Şahin, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Başkan Genç'ten Pehlivanoğlu'na teşekkür

Konserin ardından muhtarlar yemekte bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen etkinliğin sonunda Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Öncelikle Sarıyer Posta Gazetesi'ne teşekkür ediyorum. Sahada aktif bir şekilde olmanız ve mesajları paylaşmanız takdire şayan. Özellikle muhtarlarımız açısından da bu durum çok önemli. Muhtarlarımız da sizi farklı bir yere koyuyorlar. Bu durumu iyi değerlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Muhtarlarımız kimseyi ayırmadan hizmet ediyor"

Etkinlik hakkında konuşan Genç, "Muhtarlar Günü kutlama programımız Cumhuriyet Meydanı'nda başladı ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Amaç; muhtarlığın ve muhtarların önemini anlatmak. Bunu sadece ihtiyaçlarını giderme anlamında değil, özlük haklarını da garanti altına almak şeklinde de algılamalıyız. Görevi sona eren muhtarın belli bir miktar maaşa bağlama veya emekli olması ile ilgili bir düzenleme yapılmalı. Maalesef birçok insan bu değerin farkında değil. Tüm muhtarlıkların önünde belediye iletişim noktası ibaresi var. Biz onu daha etkin bir hale getirmek istiyoruz. Çünkü alanda ilk ulaşacağımız insanlar partilerin mahalle temsilcileri değil, muhtarlardır. Muhtarlarımız kimseyi ayırmadan hizmet ediyor. Onların vasıtasıyla her kanala ulaşıyoruz" dedi.

"Cumhuriyetin çok iyi anlaşılması gerekiyor"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genç, "Sarıyer Belediye olarak bayram kutlamalarına 16 Ekim'de başladık. Birbirinden eğlenceli ve farklı aktivitelerle bu yıl da Cumhuriyet  Bayramı'nı coşkuyla kutlayacağız. 20 Ekim Çarşamba günü Atatürk Kent Ormanı'nda uçurtma şenliğimiz olacak. Uluslararası grupların da gösterileri olacak. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti'ne katkı sunmaya geldiler. Programlarımız 29 Ekim de yapacağımız büyük kortejle sona erecek. Cumhuriyetin herkes tarafından çok iyi bir şekilde anlaşılması gerekiyor. Sıradan bir olay değil" diye konuştu.

SARIYER POSTA