Sarıyer Belediyesi’nin girişimci kadınlara destek olmak için başlattığı mikrokredi ile kendi işinin patronu olan kadınlar, hem kendi ayakları üzerinde duruyor hem de gelir elde ediyor. Özel günlerde düzenlenen kermeslerde ürünlerini tüketiciyle buluşturan girişimciler, bu kez de 'Yaza Veda Kermesi' ile tezgahlarını açacak.

Sarıyer Belediyesi'nin girişimci kadınlara destek olmak için kurduğu Mikrokredi Merkezi, kadınların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu destekten 6 yılda yaklaşık bin 500 kadın yararlandı. Merkez'den destek alarak kendi işini kuran kadın girişimciler, emeklerinin karşılığını almaktan büyük keyif alıyor.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SUNULACAK

29 – 30 Ağustos tarihleri arası Kilyos Mahalle Muhtarlığı önünde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulacak olan kermeste, kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşayacak. Satışları hijyen kuralları doğrultusunda maske ve siperlik takarak yapacak olan kadınlar kermeste; birbirinden güzel takıları, süs eşyaları, bebek kıyafetleri ve el işi ürünleri beğeniye sunacak.

MİKROKREDİ NEDİR?

Kadınların iş hayatına katılması, sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlaması için 2012 yılında başlatılan mikrokredi desteği; dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına yardımcı olarak, kendi işlerini kurmalarına destek sunuyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Bir mikro işletme fikri oluşturan kadınlar yakın akraba olmamak kaydıyla beş kişilik bir grup kurup, Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Merkezi ile iletişime geçerek herhangi bir belge, kefil ve ipotek istenmeden başvuru yapabiliyor. Vatandaşlar detaylı bilgiyi Sarıyer Belediyesi’nin 444 1 722 numaralı çağrı merkezini arayarak Mikro Kredi Merkezi’nden öğrenebilir.

SARIYER POSTA GAZETESİ