Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi, TED Spor Kulübü’nde dayanışma gecesi düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi düzenlenen organizasyonda kadının önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Yemek ikramının yapıldığı gece sanatçı Raci Akyar’ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile renklendi. Zaman zaman Akyar’a eşlik eden konuklar unutulmaz bir gece yaşarken, gecenin ilerleyen saatlerinde doyasıya eğlendi.

SARIYERLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan kongre ile başkanlığa seçilen ve ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çeken Gülden Demircioğlu, alkış toplayan bir organizasyona daha imza attı. Geceye; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Işık, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube eski Başkanı Hülya Demir, STK temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

“SİZLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Yaptığı konuşma ile konuklara teşekkür eden Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Gülden Demircioğlu, “Biz kamu yararına çalışan az sayıda ki derneklerden biriyiz. Bu yüzden ziyaret ettiğimizde ‘Yine bir şey isteyecekler’ gözüyle bakmayın! Çünkü biz o aldıklarımız çocuklara burs olarak harcıyoruz ya da kadınlara ayakta durabilmeleri için imkanlar sağlıyoruz. Hepimiz gönüllü olarak bu işi yapıyoruz. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Derneğimize gelin. Sadece maddi olarak değil, manevi konuda da desteklerinizi esirgemeyin.” diye konuştu.

DEMİRCİOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

“Ben, evrenin bize sürprizler getirdiğine inanıyorum” diyen Demircioğlu, “Acı, tatlı... Hepsi bizim için ve gelişlerinin bir sebebi var. Açıkçası bu başkanlık konusu da benim için öyle oldu. Aklımda olan bir şey yoktu. Eski Başkanımız Hülya Demir bana bu görevi bırakmak istediğini ve görevi sürdürebileceğimi söyledi. Yapıp yapamayacağımı düşündüm ve bu işi yapabilmem için 4 kalem unsura ihtiyacım olduğunun farkına vardım. Birincisi daima arkanızda olan bir aileniz. İkincisi yılmadan benimle mücadele edebilecek arkadaş grubu. Üçüncüsü bende olan yüksek cesaret. Dördüncüsü ise destek aradığınızda yanınızda olacak bir güç. Ben bunların hepsine sahip olduğumu gördüm. O yüzden bu yola çıktım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum benimle birlikte yürüdükleri için. Aynı zamanda Sarıyer Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Her konuda desteklerini esirgemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN SAYGI GÖRDÜĞÜ BİR DÜNYA DİLİYORUM”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Öncelikle Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Gülden Demircioğlu’na ve yönetimine başarılar diliyorum. Bu derneğimiz gerçek anlamda kamu yararına çalışan önemli STK’dır. Çünkü özünde kadın var ve amacı da kadını daha da güçlendirmek. Bu anlamda çalışmaları çok değerli. Bu güzel gecede sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonra şiddetin değil, kadınların saygı gördüğü ve eşit vatandaşlık haklarına sahip olduğu bir dünya diliyorum” dedi.

“DİRENİŞ KADIN İLE BAŞLAR”

İYİ Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Işık, “İlk olarak bu güzel geceyi organize eden ve yaptığı çalışmalardan dolayı Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Gülden Demircioğlu’nu tebrik ediyorum. Her zamana yanlarındayım. Elimden ne geliyorsa destek veririm. Direniş kadın ile başlar. Kadınların olmadığı her yer sönüktür. Neşet Ertaş’ın çok güzel bir sözü var. ‘Kadınlar insan, geri kalan ise insanoğludur.’ Öyle bir dünya istiyorum ki kadına ne el kalksın ne de kötü bir şey söylenmesin” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA