Sarıyer Belediyesi Kadın Çalışmaları Koordinasyon Merkezi ve Sosyal Ben Akademi işbirliğiyle ‘Geleceği Dönüştür’ isimli bir atölye çalışması düzenlendi.

Lise öğrencisi Lin Garih, Julia Benun, Yasmin Ortaeskinazi’nin projesiyle Bağlar Yaşam Evi’nde gerçekleşen çalışmada atık parça kumaşlar, deriler, ipler gibi geri dönüşümlü malzemelerle üretim yapıldı.  Tasarım hocası eşliğinde el emeği göz nuru eserleri ortaya çıkaran kadınlar hem el becerilerini geliştirmekten hem de kendileri için sosyal alan oluşturulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Atölye çalışmasına katılan 35 kadına talepleri doğrultusunda dikiş makinesi alındı ve kursun devamlılığı konusunda gerekli çalışmalar yapıldı.

"Bu toplumun kadınlara ihtiyacı var"

Sosyal Ben Akademi Temsilcisi Tuğba Uzer ile bu projeyi üç arkadaş olarak hayata geçirdiklerini söyleyen Yasmin Ortaeskinaz, yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki yerinin bu tür projelerle vurgulanması gerektiğini söyledi. Ortaeskinaz, “Biz ekip işi yaparak kadınlara rol model olmak istedik. Kadın istihdamı konusunda ilk başta bu noktaya geleceğimizi tahmin etmiyorduk. Çok mutluyuz. Bu toplumun kadınlara ihtiyacı var” diyerek elde ettikleri başarıdan dolayı gururlu olduklarını belirtti.