Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM), ilçede yaşayan 7-14 yaş grubundaki çocukların ve ailelerin eğitsel, sosyal alandaki ihtiyaçlarını karşılamak, fırsat eşitliğine destek sağlamak amacıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Çocuğun öncelikli yararını gözeten çalışmalar yürütmeyi, çocuk ve insan hakları konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi, 'Çocukların kendilerini özgürce ifade edecekleri bir öğrenme ortamı sunmak' ilkesini, Cumhuriyet Bayramı ile taçlandırdı. SAGEM çocukları bilim, sanat ve düşünce alanında özgün ve yaratıcı ürünler ortaya koyan, yaşama kendi açısından bakabilme cesareti taşıyan Atatürk’ün cumhuriyet ruhunu esas alarak “cumhuriyet” üzerine düşündüler.

Cumhuriyet Bayramı sergilerini oluşturdular

1923’ten sonsuzluğa uzanan mirası anlamak için okudular, dinlediler, izlediler, birlik olup araştırdılar, tartıştılar. Çocuklar, biriktirdiklerini kendi düş dünyalarıyla birleştirerek de kendi Cumhuriyet Bayramı sergilerini oluşturdular. Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezinde (BKSM) sergilenen SAGEM Cumhuriyet Sergisi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla gerçekleşti. Sergi sonrasında çocuklar, Başkan Şükrü Genç’i makamında ziyaret etti.

SARIYER POSTA