Yeni balık av sezonunun başlamasına saatler kala Sarıyerli balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar, yasağın sona ermesiyle birlikte ‘Vira Bismillah’ diyerek, denize açılacak.

Balıkçılar, 1 Eylül itibariyle resmen sona erecek olan balık av yasağı öncesi hazırlıklarını tamamlamak üzere. Av sezonunun başlamasına kısa bir süre kala ağlar onarılıyor, mantarların ve kurşunların kontrolü yapılıyor.

“Bu sene hamsi bol olur”

Yeni sezondan beklentilerini açıklayan balıkçı Kadir Aksu, bereketli bir sezon olmasını dileyerek, “Geçen sene palamut boldu, bu sene hamsi bol olur gibi. Ama yine de palamut olur” dedi.

“Geçen sene palamut boldu”

Balıkçı Tuncer Özyer ise, “Geçen sene palamut boldu. Bu sene öyle bir şey konuşulmuyor. Lüfer, çinakop olacak diye konuşuluyor. Hamsi bir sene oluyor, bir sene olmuyor. Yine de olur, hiç olmaz diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

“Allah nasip ederse palamutla başlayacağız”

Kazım Aksu da ağlarını tamir ederken, “Hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse palamutla başlayacağız. Çinakop, istavrit devam edeceğiz” diye konuştu.

Sezonu Cumhurbaşkanı açacak

Su ürünleri av sezonunun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ev sahipliğinde İstanbul Poyrazköy'de 2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonu açılış programı düzenlenecek. Program kapsamında denize çeşitli türlerden balıklar da bırakılacak.

SARIYER POSTA