Ekmeğini denizden kazanan Sarıyerli balıkçılar, sorunlarının giderek arttığını ve söz verilmesine rağmen bir türlü yerine getirilemeyen balık pazarının bir an önce yapılmasını istiyor. Yeni sezonda mağdur olmak istemediklerini belirten esnaf, yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu.

1999 yılında dönemin Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün tarafından yıkılan balık pazarı, üzerinden yaklaşık 21 yıl geçmesine rağmen daha modern bir pazar yapılmadı.

"VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN"

1 Eylül'den itibaren denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte 'Vira Bismillah' diyerek yeniden denize açılan balıkçılar, yeni sezonda da derme çatma olanaklar ile yeniden balık satışı yapmaya başladılar. Balıkçı esnafı, yetkililerden verilen sözleri yerine getirmelerini bekliyor

"BALIK PAZARI İSTİYORUZ"

İstanbul'un balıkçılık ihtiyacının yüzde 38,5'unu karşılayan Sarıyer’de, balıkçılar yeni sezonda da dertli. Esnaf, "Çok fazla sorunumuz var. En büyük sıkıntımız modern bir balık pazarımızın olmaması. Hijyenik ve daha sağlıklı koşullarda balık satmak istiyoruz. Sarıyer'e eskiden birçok çevre ilçe ve mahallelerden balık alınmaya gelinirdi. Ama bu da tarihi balıkçılar çarşımızın yıkılmasını ile sona erdi" ifadelerini kullandı.

NOSTALJİ: 1970'Lİ YILLARDA SARIYER BALIKÇILARI

SARIYER POSTA GAZETESİ