İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki konumuyla Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı, düzensiz ve çarpık yapısı nedeniyle yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyuyor. Sarıyerliler, İBB’nin yetki alanındaki meydan ile ilgili çalışma yapılmasını bekliyor.

Cumhuriyet Meydanı, İstanbul Boğazı’nın dibindeki konumu ve güzel manzarasıyla Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Sarıyer merkezinin tek meydanı olan bu alan, özel konumu dışında, çarpık yapısıyla Sarıyer’in günümüz ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Atatürk heykelinin bulunduğu alanda resmi törenlere, bayram kutlamalarına, basın açıklamalarına ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı, Sarıyer merkezinin tek meydanı durumunda.

DÜZENSİZ GÖRÜNÜM

Nüfusu 350 bine yaklaşan ilçenin günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayan meydan, düzensiz yapısıyla da eleştiriliyor. Çapraz konumlandırılmış tak, özensizce yerleştirilmiş banklar ve bankamatikler düzensiz bir görünüme neden oluyor. Boğaz kenarında çürümeye terk edilmiş korkuluk, meydanın atıl vaziyetini gözler önüne sererek; vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

YILLARCA İBB KAYITSIZ KALDI

İstanbul’un pek çok ilçesinde meydan ve çevre düzenlemeleri yapan Büyükşehir Belediyesinin Sarıyer’de sergilediği kayıtsızlık ilçe sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Cumhuriyet Meydanı’nın Boğaz kıyısındaki konumuyla Türkiye’nin en özel meydanlarından biri olduğunu ifade eden Sarıyerliler, yetkililerden bir an önce yeni bir düzenleme bekliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ