Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen firmalarına ev sahipliği yapan Maslak, İstanbul’un iş ve finans merkezi olmaya devam ediyor.

2012 yılında bir kez daha Sarıyer’e bağlanan Maslak, mesai saatlerinde yüz bin, aşkın kişiyi ağırlarken, Avrupa’nın da önemli finans merkezleri arasında yer alıyor.

İstanbul’un ana arteri

1980 yıllarından itibaren finans ve iş merkezi olarak planlanan Maslak, imara açıldıktan ulusal ve uluslararası finans şirketlerinin, bankaların yönetim merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra inşa edilen plaza ve lüks konutlarıyla birlikte şehrin ana arterlerinden biri haline gelen Maslak, İstanbul’un en modern semtleri arasında yer alıyor.

Maslak adını nereden alıyor?

Bahçeköy’de 1. Mahmud döneminde 1750 yılında inşa edilen Topuzlu Bendi’nde çıkan su, ‘Taksim Suyu Tesisleri’ olarak anılan suyolu ile Acı Elma, Hacıosman, Derbent, Maslak, Ayazağa, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey ve Harbiye’den geçtikten sonra Taksim Maksemi’ne geliyordu. Bu suyolu üzerinde bulunan Maslak, adını suyollarının geçtiği ve buradan künklerle çeşitli bölgelere ayrıldığı su hazneleri için kullanılan ve sürekli su akan bor anlamına gelen ‘maslak’ sözcüğünden aldı.