Rumelikavağı Spor Kulübü sporcusu Muhammed Emir Bayram, 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda dünya 3.’sü olarak Sarıyer’in gururu oldu.

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği’nce düzenlenen 7.Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda Yıldız Erkek 52 kiloda Rumelikavağı Spor kulübü sporcusu Muhammed Emir Bayram (15), dünya 3.'sü oldu.

Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi olan Muhammed Emir Bayram, Kicks Boks Dünya Şampiyonası’nda Sarıyer’in gururu oldu.

"Tüm başarılarıma da sporun büyük katkısı var"

Okul yaşamı boyunca spordan da hiç vazgeçmeden çalışmalarını sürdüren Bayram, “Bir sporcu olarak yaşadığım semti başarılarımla duyurmak benim için gurur vericidir. Sporla ilgilenmek isteyen tüm yaşıtlarıma da spor yapmalarını öneriyorum. Derslerime olumsuz hiçbir anlamda etkisi olmuyor aksine tüm başarılarıma da sporun büyük katkısı var. Ben başarılarımda bana destek veren Rumelikavağı Spor Kulübü antrenörlerim Enis Gelişli, Yusuf Akdemir ve aynı zamanda hem babam hem antrenörüm Özkan Bayram’a, Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Mustafa Hoşyiğit’e ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

"Sponsorlar bir sporcunun arkasındaki en büyük etmen"

Muhammed Emir Bayram’ın annesi Kadriye Bayram, başarıları ile herkese gurur veren çocukların desteğe olan ihtiyacına vurgu yaptı. Bir sporcunun arkasındaki en büyük gücün sponsor olduğunu söyleyen Bayram, "Sponsorlar bir sporcunun arkasındaki en büyük etmen olduğunu düşünüyorum. Maçlara giderken belirli bir bütçeniz olması gerekli ki çocuklar bir adım daha ileriye gidebilsin. Biz kendi çabamızla ilerlemeye çalışıyoruz. Biz ailesi olarak elimizden geldiğince çocuklarımızın her zaman yanındayız." diye konuştu.

Büyükdere Muhtarı Yazıcı’dan destek

Başarılarıyla Sarıyer'e gurur veren Muhammet Emin Bayram’ın öğrenci akbilini doldurarak bir süre ulaşımına sponsor olacağını söyleyen Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı, "Mahallemde kazandığı başarılarıyla ilçemizin adını tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyuran çocuklarımızın her zaman yanındayım. Muhammet Emin Bayram’ı öncelikle bu başarısından dolayı kutluyorum. Başarılarının devamını da diliyorum. Lise öğrencisi bu başarılı gencimize destek olabilmek adına ben Büyükdere Muhtarlığı olarak öğrenci akbilini dolduracağımın sözünü de duyurmak istiyorum. Dilerim ki başarılarıyla Sarıyer’imizi gururlandıran bu gençlerimize, başarılarını devam ettirebilmeleri için gerekli tüm sponsorları bulmalarını sağlarız." dedi.