Sarıyer Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi’nin işbirliği ile düzenlenen ‘'İdlip yalnız kalmasın, yükümüz kardeşlik’ temalı yardım kampanyasına anlamlı bir destek geldi.

Ferahevler’deki Dedeman Camii’nde eğitim alan 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri daha önce düzenlenen etkinliklerde olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmayarak, kumbaralarında biriktirdikleri ve ailelerinden temin ettikleri 6 bin 725 lirayı bağışladı.

BAĞIŞLAR YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

Toplanan bağışları Sarıyer Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nde ziyaret ettikleri sırada Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'na teslim eden çocukların bu davranışı büyük takdir topladı. Çocuklar ayrıca ziyaret en sevdikleri oyuncaklarını İdlib’teki çocuklara gönderilmek üzere vakıf yetkililerine teslim etti.

MİNİK KALPLER KADIOĞLU’NU DUYGULANDIRDI

Minik kalplerin bu davranışı karşısında duygulanan Müftü Kadıoğlu, “Hayırsever Sarıyer halkının daha önce olduğu gibi bu kampanyada da tamamen insani duygularla başlatılan ‘İdlip yalnız kalmasın, yükümüz kardeşlik,’ kampanyasına ayni ve nakdi yardımda bulunmaya davet ederken, bu anlamlı ve duygusal bağışları için minik yavrularımızı gözlerinden öpüyorum,  dünyanın hiç bir yerinde savaşın olmamasını Allah'tan diliyorum. Kampanyaya katılımlarından ve desteklerinden dolayı yavrularımızı tebrik ediyorum, her zaman mazlum insanların yanında olan Türk Milletinin yetiştirdiği güzel bir nesil olmanızı temenni ediyorum” dedi.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle yaşadığı yerlerden kaçarak Türkiye sınırına yaklaşan savaş mağdurları için Sarıyer Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen 'Yükümüz kardeşlik yolumuz iyilik olsun' mottosuyla ayni ve nakdi yardım taleplerinin kabul edildiği yardım kampanyasında acil olarak ihtiyaç duyulan plastik hasır, sünger yatak, kıyafet ve ayakkabı, gıda ürünleri paketi, hijyen ve temizlik ürünleri, çocuk gıda ve bakım ürünleriyle mutfak malzemeleri duyarlı vatandaşlar tarafından temin edilmeye devam ediyor. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar ihtiyaç duyulan ürünleri temin ederek, teslim edebileceği gibi 50 TL karşılığında nakdi olarak da kampanyaya katılabilir. Kampanyaya maddi olarak katılmak isteyen vatandaşlar ihtiyaç duyulan her bir ürün için 50 lirayı Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesinin TR580001500158007309702491İBANhesabına gönderebilecekleri gibi SURİYE yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira bağışta bulunabilir.

SARIYER POSTA