Sarıyer Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi öncülüğünde başlatılan ‘Sarıyer’den Afrin’e Yardım’ kampanyasına Sarıyerliler çok büyük ilgi gösterdi. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan 8 tır dolusu un, Suriye halkına iletilmek üzere dualar eşliğinde uğurlandı. Cuma namazının ardından İstinye Yunus Emre Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, din adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kadıoğlu: Bizim tırlarımız kardeşlik yüklüdür

Kuran tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Sarıyerliler olarak iyilik etrafında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler Türk milleti olarak Suriye’deki mazlumların hep yanında olduk. Bazı devletlerin tırları o bölgeye sıkıntı vermek, savaş götürmek için giderken; bizim tırlarımız kardeşlik ve insanlık yüklüdür. Sarıyerlilerin bölüştüğü ekmek ve un yüklüdür. Bu hayırların Cenabı Allah nezdinde kabul olmasını temenni ediyor, Sarıyerli iyilik seveler kardeşlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayraktar: İnsani duygularla insanlık adına toplandık

Gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise şunları söyledi: “Sarıyer, 15 Temmuz’da gösterdiği duruşu, Afrin’e yardım kampanyasında da göstermiştir. Bugün burada tamamen insani duygularla birlik beraberlik içerisinde insanlık adına toplandık. Katkı sunan, emeği geçen ve yardım eden her kardeşimize teşekkürü bir borç biliyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.”

Haber: Ahmet CİRİK