İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) mühendislik bölümlerinden öğrencilerinin yer aldığı 15 öğrenci takımı, üniversitenin Ayazağa yerleşkesinde bir araya gelerek, projelerin tanıtımını yaptı.

Etkinlikte; İTÜ AUV Takımı, İTÜ Deniz Bisikleti Takımı, Fabbees Dijital Fabrikasyon Takımı, Facilis Otomobil Takımı, ITUASTeam, İTÜ Racing, İTÜ Rover Takımı, İTÜNOM, İTÜ Rov, İTÜ GAE, İTÜ APİS, ITU Hydros Takımı, İTÜ Albatros, İTÜ Robotik Arama Kurtarma Ekibi ve İTÜ Lagari Roket Takımı yer alırken, otonom araçlar, insansız hava araçları, model uydular, roket tasarımları, rov ve rover araçlar, güneş ve hidrojen enerjili araçlar ve deniz araçları projeleri sergilendi.

“HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK”

İTÜ Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve Facilis Otomobil Takımı Kaptanı Erdem Çalışkan da takımın 2011'de kurulduğunu, Macaw 2 aracının da takımın ürettiği beşinci araç olduğunu söyledi. Yeni aracın daha hafif ve sağlam olacağını vurgulayan Çalışkan, “Kompozit üretim konusunda atölyemizde çok ilerledik. Sponsorlarımızın sağladığı malzeme desteğiyle aracımızın gövdesini üretebiliyoruz. Bu yıl yeni motor projemiz var. Yerli ve milli motorumuzu üretmek için çalışmalara başladık. Takım olarak hedefimiz, sanayiye yetkin mühendisler kazandırmak ve yut dışındaki yarışmalarda ülkemizi temsil etmek” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA