Sarıyer’de usta sanatçılarının isimlerini ölümsüzleştiren ‘Vefa Projesi’ kapsamında yapılan 19 parkın da bulunduğu 23 projenin açılışı gerçekleştirildi. Münir Özkul’dan Neşet Ertaş’a, Müşfik Kenter’den Kemal İnci’ye kadar yaşamlarıyla topluma örnek olmuş birçok ustanın ismi açılışı yapılan parklara verildi.

Sarıyer Belediyesi’nin 23 projesinin yer aldığı toplu açılış yapıldı. Açılışta,19 park, 2 yol, bir okul ek binası bir de spor tesisi Sarıyerlilerin hizmetine sunuldu. Baltalimanı Hacı Şalgamcıoğlu Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen açılışa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun, Nadir Günday, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Şalgamcıoğlu ailesi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açılış öncesi Şalgamcıoğlu ailesine plaket takdim ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan ve Baltalimanı Güzelleştirme Derneği üyeleri de Başkan Genç’e teşekkür plaketi verdi. Törende ilk olarak kısa bir sinevizyon gösterimi yapılırken, Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Çocuk Grubu’da yöresel halk oyunları gösterisi sergiledi.

“İMKANSIZI BAŞARDIK”

Açılış öncesi konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Burada imkansız olan bir şeyi başardık. Çok önemli bir eğitim yuvasının oluşmasına vesile olduk. Bu okulun yetersizliği tespit edildikten sonra yine Şalgamcıoğlu ailesinin desteğiyle bir ek bina yapıldı. Bizler bir kıvılcım gördüğümüzde o kıvılcımı büyütmek adına her zaman hazırız. Buranın oluşmasında önce Fen İşleri Müdürlüğü sonra da Park Bahçeler Müdürlüğü ve ailemizin de katkılarıyla üç mahallenin yararlanabileceği bir spor tesisi inşa ettik. Diğer mahallelerde de ortak alanlar yaratacağız. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek anlamında bu tür alanların olmazsa olmaz olduğu kaçınılmaz. Bu alanların kullanımı sırasında en büyük görev sizlere düşüyor. Çocuklarımızın özgürce hareket edebilmesi için buralara sahip çıkmalısınız. Belki de bu tesisler milli sporcuların yetişmesine vesile olacak” dedi.

“SARIYER OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e desteklerinden dolayı teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “Sarıyer olarak çok şanslı bir ilçeyiz. Özellikle eğitim konusunda. Çünkü Şükrü Genç gibi eğitime çok önem veren bir başkanımız var. Sağ olsun kendisi her türlü ihtiyacımızda yanımızda yer alıyor. Tüm imkanlarını eğitim için seferber ediyor. Sınıfta bir kapı kolu kırılsa bile hemen gereken talimatları verip, bakım-onarımın yapılmasını sağlıyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞALGAMCIOĞLU AİLESİNDEN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Şalgamcıoğlu ailesi de Şükrü Genç'e katkılarından dolayı minnettar olduklarının altını çizdi. Okulun yapımı ve projelerin hayata geçirilmesi konusunda Genç'in büyük katkısı olduğunu söyleyen aile fertleri, projede yer alan herkese teşekkür etti.

MİNİKLERE ÖZEL PARK

Açılan 19 parkın içerisinde 0-3 yaş ve aileleri için tasarlanan İstanbul’un ilk parkı da bulunuyor. Bernard van Leer Vakfı ile birlikte yürütülen proje kapsamında Yeniköy Bağlar’da bulunan Attila İlhan Parkı içerisinde yer alan alan 0 -3 yaş çocukların kullanımına uygun olarak yeniden düzenlendi. Açılışı yapılan projelerin arasında  Cumhuriyet Mahallesi Arabayolu Caddesi Geometrik Sirkülasyon ve Herkes İçin Erişim Projesi kapsamında yeniden düzenlenen yol, Reşitpaşa Trafo Sokak- Keskindere Sokak bağlantı yolu, Hacı Şalgamcıoğlu Okulu ek hizmet binası ve spor kompleksi yer alıyor.

BAŞKAN GENÇ’TEN İLGİNÇ İSTEK!

Törenin ardından açılışı gerçekleştirilen futbol ve basketbol sahalarında Hacı Şalgamcıoğlu Ortaokulu ile Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulu takımları gösteri maçı yaptı. Başkan Şükrü Genç, kaleye 3 sporcunun geçmesini istedi ve attığı penaltıyı gole çevirdi. Ardından çocuklarla sohbet eden Genç, geleceğin sporcularına başarılar diledi.

SARIYER POSTA