İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Sarıyer başta olmak üzere İstanbul genelinde kış şartlarından olumsuz etkilenen sahipsiz hayvanlar için 199 farklı bölgede besleme noktası belirledi.

Havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar için besleyici değeri yüksek kuru mamalar, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 419 personel ve 29 adet hayvan nakil aracı sabah saatlerinden itibaren belirlenen noktalara ulaştırıyor. Toplamda her gün 1 ton kuru mama dağıtımı yapılırken, kuşlar için de yüksek noktalara yem bırakılıyor.

“Ekipler her gün beslenme noktalarını ziyaret ediyor”

Besleme noktalarına bıraktıkları mama miktarının hayvanların oradaki popülasyonuna göre arttığını veya azaldığını dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gümüşdere Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi Başhekim Yardımcısı Umut Demir, zaman zaman veteriner hekimlerin de besleme noktalarına giderek yardıma muhtaç veya acil tedaviye ihtiyacı olan hayvanları bakım evlerinde tedavi ettiğini, ardından yaşam alanlarına geri bıraktığını belirtti. Ekiplerin her gün besleme noktalarını ziyaret ettiği için sahipsiz köpeklerin kendilerini tanıdığını ve olumlu tepki verdiklerini dile getiren Demir, ayrıca sahipsiz kediler ve kuşlar için de mama ve yem dağıttıklarını sözlerine ekledi.