Mikrokredi desteği alan kadınların ‘Hayat Sevince Güzel’ temasıyla düzenlediği Sevgililer Günü kermesi başladı. El emeği, özel tasarım ürünlerin sergilendiği kermes belediyenin ana hizmet binasında 14 Şubat’a kadar devam edecek.

Sarıyer Belediyesi’nin girişimci kadınlara destek olmak için kurduğu Mikrokredi Merkezi’nden destek alan girişimci kadınlar Sevgililer Günü için Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası -1. katta el emeği ürünlerin sergilendiği bir kermes düzenliyor. Takıdan ahşaba, el işlerinden örgüye, yiyecekten dekoratif ürünlere kadar birçok alanda üretim yapan kadınların ürünlerinin sergilendiği kermes; sevdiklerine farklı, özel tasarım hediye almak isteyenlere alternatifler sunuyor.

BİNLERCE KADIN DESTEK ALDI

Girişimci kadınlara destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulan Sarıyer Belediyesi TİSVA Mikrokredi Merkezi bugüne kadar binlerce kadına destek vermeye devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’nin ana hizmet binası da 14 Şubat’a kadar Sevgililer Günü kermesine ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler takı, örgü, tığ, dikiş, keçe, süsleme, boyama, çanta yapımı, bez bebek, oyuncak, kanaviçe, seramik, tahta işleri, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünlere bu kermeste erişme imkânı bulacak.

MİKROKREDİ NEDİR?

Kadınların iş hayatına katılması, sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlaması için başlatılan mikrokredi desteği; dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına katkı sağlayarak, kendi işlerini kurmalarına destek sunuyor.

 NASIL BAŞVURULUR?

Bir mikro işletme fikri oluşturan kadınlar yakın akraba olmamak kaydıyla beş kişilik bir grup kurup, Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Merkezi ile iletişime geçerek herhangi bir belge, kefil ve ipotek istenmeden başvuru yapabiliyor.

SARIYER POSTA