Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, kurallara uygun olmayan kurbanlıkların denetimi kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan kurban satış ve kesim alanlarında incelemelerde bulundu.

Satış ve kesim noktalarında denetim yapan İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan ve Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’ya Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday eşlik etti.

Kurallara uymayanlara para cezası

Denetimleri İstanbul genelindeki tüm noktalarda gerçekleştiren ekipler, şuana kadar 534 büyükbaş ve 452 küçükbaş hayvanı getiren 59 kişiye 573 bin TL para cezası kesti. Belgesi eksik olan hayvanlar Tuzla’daki bekleme noktasına sevk ettiriliyor, hiçbir belgesi ve küpesi bulunmayan hayvanlar ise doğrudan kesime gönderiliyor.

“Vatandaşlar şikayetleri iletsinler”

Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul’da İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı boyunca 39 ilçede 230 kurban satış ve 550 kesim yeri belirlendiğini söyledi. Karaca, kurbanlık ve kurban yerleri ile ilgili şikayetleri İl Müdürlüğünün '174 Alo Gıda' hattına bildirilebileceğini, haftanın 7 günü aralıksız hizmet veren il, ilçe müdürlüklerine veya İBB'nin '153 Beyaz Masa' hattına iletilebileceğini vurguladı.

SARIYER POSTA