Hayırseverlerden gelen bağışları Sarıyer’in tüm mahallelerinde ihtiyaç sahibi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara ulaştıran Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı’nın son adresi Ayazağa Mahallesi oldu.

Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk öncülüğünde sürdürülen yardım çalışmaları bu kez Sarıyer’in en kalabalık mahallesi olan Ayazağa’da yapıldı.

YARDIM KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Yardım kapsamında 11 bin ekmek, 5 bin pide ve bin 500 adet 1,5 litrelik su dağıtımı yapılırken, bağış sayısının her geçen dakika arttığı ifade edildi. Etkinlikte Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk,  Kızılay Sarıyer Şube Başkan Yardımcısı Gamze Demirtaş, Kızılay Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman,  Amarok Offroad İstanbul üyeleri ve gönüllüler yer aldı.

“AYAZAĞA’YA YAKIŞIR BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na ve ekibine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, “Gönüllüler ordusundan oluşan bir ekip ile Sarıyer’in mahallelerini gezmeye devam ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Bugün de ilçemizin en kalabalık mahallesi olan Ayazağa’dayız. Doğal olarak her mahalleye aynı sayıda ekmek, pide ve su dağıtımı yapamayız. Kalabalık olanlar için daha fazla yardım gerekiyor. Bu yüzden Ayazağa’ya yakışır bir etkinlik gerçekleştirdik. Gönüllü arkadaşlarımız da son derece heyecanlı. Allah’ın izni ile binlerce yardımı vatandaşımıza ulaştırdık” dedi.

“SUİSTİMALİN YAŞANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kan bağışı etkinliği düzenleyecek. Konuyla ilgili bilgiler veren Türk, “Mevcut kan stoku azalmadı, kritik seviyenin de altına indi. Kısacası bu durum daha vahim. Bu durumda corona virüsün, Ramazan ayının, sokağa çıkma yasağının etkisi var. Yaklaşık 50 günlük bir süreden bahsediyoruz. Bu süre zarfı içerisinde kan bağışı çok azaldı. Bu anlamda bir seferberliğin gerekliliği yüzde yüz bir şekilde ortaya çıktı. Herkes elini taşın altına koymalı. Kan ihtiyacım yok diye düşünülmemeli. Kan verme vasıflarını taşıyan her Sarıyerliyi çok acil kan vermeye davet ediyoruz. Kan vermek isteyenlerin cep telefonuna bir mesaj geliyor. Dışarıya çıkıldığında polislere bu mesaj gösterildiği takdirde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ile bu konuda istişarelerde bulunduk. Ayrıca bağışçımıza kan verdiğine dair bir belge vereceğiz. Suistimalin yaşanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Zaten Sarıyerlilerin bu kadar önemli bir konuyu suiistimal edeceğini düşünmüyorum. Bunun dışında kendisine mesaj gelmeyen ve kan vermek isteyenleri evinden alıp kan bağışını sağlıyor, ardından da evlerine bırakıyoruz. Yeter ki bir damla kan versin. 1 ünite kan 3 hayatı kurtarıyor. Bugün ve 3 Mayıs Pazar günü saat 16.00 ile 23.30 arasında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kan bağışı etkinliğimiz devam edecek. 11 ayın sultanı Ramazan ayında kan bağışı orucu bozar mı diye düşünen vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Çünkü kan vermek orucu bozmaz” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL İŞLERE İMZA ATILIYOR”

Kızılay Sarıyer Şube Başkan Yardımcısı Gamze Demirtaş, “Sokağa çıkma yasağı nedeniyle fırınlara gidip ekmek, pide alamayan vatandaşlarımıza ulaşmak adına güzel bir etkinliğe imza attık. Kızılay Sarıyer Şubesi olarak her türlü pide, ekmek ve su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu organizasyon yalnızca ihtiyaç sahibi olanları değil, tüm Sarıyerlileri kapsıyor. Gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte güzel bir işe imza attığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ’TAN SARIYERLİLERE ÇAĞRI

Sarıyerlilere çağrıda bulunan Demirtaş, “Vatandaşlarımıza ellerinden geldiğince Kızılay’ın etkinliklerine katılmaları yönünde bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yapılan her hayır çok güzel yerlere gidiyor. Bu zor günlerde ülkemiz dünya geneline baktığımızda son derece başarılı bir konumda yer alıyor. Veriler iyiye gidiyor fakat hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Maskemizi takacağız, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz ve el hijyenine büyük önem vereceğiz. Ayrıca işi olmayan vatandaşlarımızdan dışarıya çıkmamalarını rica ediyorum. Tedbirli olduğumuz takdirde bu virüsü İnşallah yeneceğiz” diye konuştu.

“HEM HAYIR HEM DE SAĞLIK İÇİN KAN BAĞIŞI”

“Kan vermeye elverişli olan her vatandaşımızın bu önemli etkinliğe katılmasını rica ediyorum” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte sadece corona hastaları yok. Farklı alanları kapsayan hastalar da mevcut. O insanların da tedavileri için kana ihtiyaç duyuluyor. Bu talepleri daha önce olduğu gibi bugün de Türk Kızılayı karşılayacak. Tabi bunu da halkımızın desteği ile başaracağız. Mübarek Ramazan ayında hem bir hayır işlemiş oluruz hem de kan vermek bağışçı adına da sağlık açısından son derece yararlı. Kan veren kişinin an değerleri toparlanıyor ve bağışıklığı güçleniyor. Bu yüzden kriterlere uyan herkesi kan bağışına davet ediyorum. Kızılay ayrıca plazma bağışı ile de tedavi uyguluyor. Plazma tedavisi uygulanan hasta taburcu oldu ve durumu da gayet iyi. Bunun için de hasta olan ve tedavisi tamamlandıktan sonra 14 günlük süreyi atlatan, iki testi de negatif çıkan vatandaşlarımızın da bu bağışı yapmalarını özellikle rica ediyorum. Bu süreçte devletimiz sosyal güvencesi olmayanlar dahil hiç kimseden bu tedavileri yaparken, insanlarımızın da daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum.”

MUHTAR KARAMAN’DAN KIZILAY’A TEŞEKKÜR

Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman ise şunları söyledi: “İlk olarak bu anlamlı etkinliğe imza atan Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı’na teşekkür ediyorum. Salgının yayılmaya başladığı süre zarfı içerisinde kendileriyle sürekli temas halinde olduk. Bugünkü pide, ekmek ve su dağıtımı ile ilgili adet sayısını da konuştuk. Gönüllülerden oluşan ekipler mahallemizin tüm sokaklarını gezerek, ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Ayazağa Mahallesi’nden 60 gönüllü vatandaşımız ve Kızılay’ın da ekipleri bu dağıtımları sürdürüyor. Bu arada tüm İslam aleminin Ramazan’ını kutluyor, tuttukları orucun ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum.”

SARIYER POSTA GAZETESİ