İstanbul'un su kaynaklarının etkin değerlendirilmesi amacıyla İSKİ tarafından organize edilen ‘İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Sempozyumu’ Sarıyer’de başladı. Sempozyumda İstanbul’un su kaynakları masaya yatırılıyor.

Baltalimanı Portaxe Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, ilgili birim müdürleri ve akademisyenler katılıyor. Sempozyum 9 Ocak'ta sona erecek.

FARKINDALIK YARATILMASI AMAÇLANIYOR

Konuyla ilgili 300'e yakın paydaşın katıldığı sempozyumda, kentin su kaynaklarına ilişkin risklerin değerlendirilmesi, iklim senaryolarının oluşturulması, fırsat ve tehditlerin belirlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

UZMANLAR TARAFINDAN ELE ALINACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ, tüm dünyayla birlikte İstanbul’u da tehdit eden ‘susuzluk’ konusuyla etkin mücadele için şehrin su kaynaklarını masaya yatırıyor. ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Su Yönetimi’ konusunda düzenlenen sempozyumda, günümüzün en önemli meselelerinden biri olan küresel iklim değişikliğinin İstanbul'a ve su kaynaklarına etkileri de bilim insanları ve konunun uzmanları tarafından ele alınacak.

SARIYER POSTA