Sarıyer Rumeli Hisarüstü’nde evinde kilitli kaldığını ileri süren Firdevs Demir, bezleri birbirine bağlayarak pencereden inmek isteyince intihar girişimi sanıldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kadın, hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’da, Almanya’dan kesin dönüş yaparak Sarıyer ilçesi Rumeli Hisarüstü Mahallesi’ndeki bir binada yaşamaya başlayan Firdevs Demir isimli bir kadın, dün saat 11.30 sıralarında odada kilitli kaldığını ileri sürerek birleştirdiği bez parçaları ile ikinci kattan kendini aşağı sarkıttı. Kadını gören çevre sakinleri, intihar girişimi sanarak durumu ekiplere bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, açtıkları hava yastığı ile önlem aldıktan sonra merdiven ile kadına ulaştı.

Kadını bir süre sakinleştirmeye çalışan ekipler, ardından onu kurtararak pencereden daireye geri sokmayı başardı. Ardından yan odaya giren itfaiye ekipleri, odanın kilitli olduğunu fark edince pencereden kadının bulunduğu odaya girdi.  Kapıların açılmasının ardından sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadın, tedbir amaçlı Seyrantepe’deki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.