Sarıyer'de inşaat sahasındaki su borusunun patlaması sonucu evini su basan Eyüp Günay, mağduriyetinin giderilmesini ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Poligon Mahallesi Fevzi Çakmak Sokak'ta iki gün önce, inşaat halindeki binanın su borusu patladı. Çevredeki birçok binanın zemin katına dolan su, inşaatın bitişiğinde, alt kısımda yer alan Eyüp Günay'ın dairesine de girerek zemine ve mobilyalara zarar verdi. 

“YETKİLİLER İLGİLENMİYOR”

Günay, yaptığı açıklamada, olayın ardından İSKİ ve Sarıyer Belediyesi ekiplerine haber verdiğini belirterek, yetkililerin kendisiyle ilgilenmediğini savundu. Evini su bastığını sabah uyanınca fark ettiğini söyleyen Günay, "Kapıyı açtım, içeriye sulu çamur girmeye başladı. İSKİ'yi aradık, İBB'nin inşaat sahasında boru patlıyor ve su nehir gibi akıyor. Defalarca aramamıza rağmen mesai saatinin başlamadığını söylediler. Allah razı olsun zabıtalar geldi, buraya zorla İSKİ'nin görevlilerini getirdi. Hiç kimse sahip çıkmıyor. Patlayan boru direkt inşaat sahasının borusu." diye konuştu.

“SUÇLULAR CEZASINI ÇEKSİN”

Olayın ardından patlayan su borusunun tamir edildiğini kaydeden Günay, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim mağduriyetim var ve kim suçluysa cezasını çeksin. Burada uyanmasak ya boğularak ya da elektrik çarpması sonucu öleceğiz. İki gün önce olmasına ve temizlemeye çalışmamıza rağmen her yer çamur içinde.”

Kaynak: AA