Sarıyer Semt Pazarı, 18 Aralık Cuma günü saat 21.00 ile 21 Aralık Pazartesi saat 05.00’a kadar uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş ihtiyacını gidermek isteyen Sarıyerlilerin adeta akınına uğradı. En kalabalık günlerinden birini yaşayan pazarda bilinçli vatandaşlar kurallara uyarken, birçok duyarsız vatandaş ise yine sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe saydı.

Corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından semt pazarlarına bazı kurallar getirilmişti. Son haftalarda artan Covid-19 vakalarının ardından uzmanlar özellikle sosyal mesafe, maske ve dezenfekte konusunda uyarılarda bulunurken, Sarıyer Semt Pazarı’nda ortaya çıkan görüntüler tedirginliğe yol açtı.

ZABITA EKİPLERİ SIK SIK UYARDI

Pazarın girişine Sarıyer Belediyesi tarafından konulan el dezenfektan makinesini çok az sayıda vatandaş kullanırken, çok sayıda bilinçsiz ve duyarsız vatandaş ise elini dezenfekte ihtiyacı duymadı. Uzmanların corona virüsten korunmak için en az 1,5 metre mesafe olması gerektiğine ilişkin açıklamalarına rağmen pazar tezgahlarında sosyal mesafe bir kez daha hiçe sayıldı. Zabıta ekipleri, birbirine temas edecek kadar yakın mesafeden alışveriş yapan vatandaşları sık sık uyardı.

SARIYER POSTA GAZETESİ