Sarıyer Belediyesi 2014 yılından bu yana Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği Çocuk Hakları Festivali’nin 6.sını, Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Çocuk haklarını koruyan ve savunan bir yaşam kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için yapılan festival ilk gününde 10 okuldan 700’e yakın çocuğu misafir etti.

Çocuk haklarının şiir, müzik ve dans ile anlatıldığı Sarıyer Belediyesi 6. Çocuk Hakları Festivali başladı. Birbirinden renkli gösterilerle haklarını eğlenerek öğrenen yüzlerce çocuk "Büyükleri Seviyoruz, Haklarımıza Saygı Duyulsun İstiyoruz" dedi. Günler öncesinden etkinliğe heyecanla hazırlık yapan ekipler arasında en dikkat çekenleri ise Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu öğrencileri oldu. Programın açılışını ritim gösterisiyle yapan grup izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Yüzlerce çocuğun doyasıyla eğlendiği festivalde; animatörler ile karşılama, çocuk hakları sergisi, Orff atölyesi, tiyatro gösterisi ve köpük şov yer aldı. Etkinliğin ilk günü çocukların ilgilerinden, düşüncelerinden, sorularından ve sorunlarından yola çıkılarak yazılmış şarkıları seslendiren “Şubadap Çocuk” grubunun konserinin ardından sona erdi. 'Hepimiz Eşitiz, Birlikte Güzeliz' sloganıyla düzenlenen festivalin ev sahibi olan çocuklar, 2 gün sürecek etkinliğin sonunda 4. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi yayınlayacak.

HER ŞEY ONLAR İÇİN DÜŞÜNÜLDÜ

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada çocuk hakları konusunda uluslararası sözleşmeler imzalanmış, yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen birçok çocuk temel haklarından mahrum. Bunun bilincinde olan Sarıyer Belediyesi ise çocuk haklarını çocukların ağzından yetişkinlere anlatmaları için fırsat yaratıyor. Bu nedenle de festivalin hedef kitlesi öncelikle çocuklar, daha sonra aileler, eğitimciler, çocuklarla ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor.

SARIYER POSTA