Corona virüs önlemlerinden sonra yasaksız ilk hafta sonunda Sarıyerliler sahillere ve parklara akın etti. Pandemi sürecinde insanların eve kapanmasıyla kendine gelen doğa, çevre magandaları tarafından yine katledildi.

Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından İstanbullular park ve sahillerin yolunu tuttu. Sosyal mesafe kuralları hiçe sayılırken, geriye çöp yığınları kaldı. Sarıyer’de sabah saatlerinde görevlerine başlayan temizlik işçileri korkunç bir manzarayla karşılaştı. Ambalaj atıkları ve yiyecek çöplerini çevreye atanlar büyük tepki topladı.

7,5 TON ÇÖP TOPLANDI

Konuyla alakalı açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Temizleyen var ne de olsa diyerek bize emanet edilen doğamızı bu şekilde kirletmek vicdan meselesi” dedi. Ekipler, sahillerden ve parklardan toplam 7 buçuk ton çöp topladı.

BAŞKAN GENÇ'TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaya davet eden Genç, “Corona virüs önlemlerinin esnetilmesi ve havanın da güzel olmasıyla vatandaşlar parklara, bahçelere ve sahillere akın etti. Geride bıraktığımız bu iki ayda şunu gördük, doğa bir şekilde intikamını alıyor. Eğer böyle bir durumla bir daha karşılaşmak istemiyorsak bize emanet edilen bu hazineye hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.  Sarıyer,  İstanbul’daki en yeşil ilçelerden biri. Doğa bize böyle bir hediye vermiş, bizim de bu hediyeyi korumamız gerekiyor. Özellikle yaz aylarında bu manzarayla çok sık karşılaşıyoruz. Bizim için çok üzücü bir durum. Aynı zamanda gecesini gündüzüne katarak çalışan temizlik işçisi arkadaşlarıma da büyük bir saygısızlık. Belirttiğimiz gibi, nasıl olsa doktor var iyileştirir diyerek bile bile hasta olmuyorsak, nasıl olsa temizleyen var diye de bu manzarayı yaratamayız. Bu güzellikleri yok etmek yerine gelin hep birlikte sahip çıkalım.  Ben insanlarımızın sağduyusuna güveniyorum. Sadece Sarıyer insanıyla değil o bölgeyi kullanmaya hakkı olan herkesle bunu paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Çözüme bu şekilde ulaşacağımıza inanıyoruz. Birlikte başaracağız!” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ