Cumhuriyetin 99. yıl kutlamaları Sarıyer’de coşkusu devam ediyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. 

Sarıyer Hükümet Konağı’ndaki 29 Ekim resmi programına; ilçe protokolü tam kadro katılım sağladı. Tebriklerin ardından ise Cumhuriyet coşkusu, Sarıyer Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’ndeki resmi geçit ile devam etti. 

Sarıyer Merkez’deki kutlama töreninde; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve birlikte halkın bayramını kutladı. Kutlama törenine çok sayıda vatandaş çocuklarıyla birlikte katılıp, yaşanan coşkuya ortak oldu. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, günün anlam ve önemine vurgu yaparak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. 

Konuşmaların ardından Sarıyerli öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı şiirlerini alkışlar eşliğinde, büyük coşkuyla okudular. 2. Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından misafir edilen Kuşadası Belediyesi Elifname Gençlik ve Spor Kulübü Aydın ekibi  zeybek gösterisi yaparken, Moldovyalı misafirler de yöresel oyunlarını sergileyerek Sarıyerlilere unutulmaz bir bayram yaşattılar.  Gösterilerin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasından dereceye giren öğrencilere ödül verildi. 

Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bando takımının gösterisi heyecanla izlendi.